31/5/10

Atentado a la librería de la Universitat de València


Mensaje remitido a Mari Carmen Fortes, Vicerrectora de Formación Universitat de València, mostrando nuestra repulsa por la rotura de los escaparates de la Librería de la Universidad el pasado día 26 de mayo.

El motivo de estas letras es expresar, en nombre de la Junta de Amigos de la Nau Gran, nuestro pesar y repulsa por el atentado sufrido por la librería de la Universidad, la semana pasada, y que deseamos transmitas el Rector D. Esteban Murillo nuestra consideración y apoyo solidario. Actos como el empleo de la violencia contra una institución que busca ser un lugar de estudio, investigación y de libertad es un atentado no sólo a la inteligencia sino también a la convivencia. 

Vídeos de los actos de entrega de premios día 27 en el Diario LEVANTE

Nuestro amigo Florián Yubero ha editado unos vídeos que grabó el día 27 y aunque parezcan de Dogma 95 son unos cortos sencillos realizados con cariño que le agradecemos.



30/5/10

Nuevas emisiones de nuestros equipos de radio

En la columna de la derecha hemos publicado las dos últimas emisiones de nuestros equipos de radio formados por Manuela, Azahara, Amparo, Florián



y también Marina, Antonia y José María, todos ellos con el apoyo técnico de Prometeo.

Setmana de 30 maig a 6 de juny

Dilluns 31
19 h Cinema. I Cicle de Cinema i Ecologia “La crisi ambiental com a oportunitat” Riesgo Químico. Producció: Artemisa. Realització i montatge: Alberto Jarabe. Guió: Marta Hierro. 2006. Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat

19.30 h Teatre.. Mostra del taller de teatre permanent Universitat de València, 1er nivell. Aula de Teatre. Lloc Aula 300. Campus de Burjassot. Entrada gratuïta, aforament limitat.


Dimarts 1
19.30 h Música. Francisco Lluch Murillo, contrabaix. Kei Hikichi, piano. Autors: G. Bottesini, X. Costa, M. Falla, R.Gliere, i F. Proto. Aula de Música. Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat

19.30 h Teatre. Mostra del taller de teatre permanent Universitat de València, 1er nivell. Aula de Teatre. Lloc Aula 300. Campus de Burjassot. Entrada gratuïta, aforament limitat.


Dimecres 2
18 h Cinema. Cicle "The Beatles" ¡Qué noche la de aquel día! (Richard Lester, 1964). Presentació a càrrec de Gemma Vidal (membre de l'Aula de Cinema). Aula de Cinema. Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat

19.30 h Música. "Música a la Capella" Sandra Ferrández, soprano; Vicente Antequera, baríton; Fernando Taberner, piano. Autors: P. Sorozabal, J. Serrano, A. Vives, etc. Aula de Música. Lloc Capella de la Sapiència. La Nau. Entrada gratuïta, aforament limitat

20 h Poesia. Lectura de poemes: Jaume Pérez Montaner. Presenta: Antònia Cabanilles. Aula de Poesia. Lloc: Sala de Juntes César Simón (Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació). Entrada gratuïta, aforament limitat


Dijous 3
18 h Cinema. Cicle "Les tecnologies del cinematògraf" Inventors del cinema: programa Méliès. Aula de Cinema. Lloc Palau de Cerveró. Entrada gratuïta, aforament limitat


Divendres 4
19 h Aniversari. Celebració del 40º Aniversari de l’IES Cid Campeador (València). Amb la intervenció de Mª Isabel Vázquez, Ángel Esparcia, Gerardo López, José Ricardo March, Ana Lizana, Salvador Castell i Encarnación Bataller. Actuacions artístiques de Josep Grau, Grup Almaviva, Antoni Ferrer, Miquel Escrivà i el Cor i Grup Musical de l’Institut. Fòrum de Debats. Lloc Aula Magna. La Nau. Entrada gratuïta, aforament limitat

19.30 h Llibre. Presentació del llibre "A sangre y fuego" (PUV), amb la intervenció d'Ismael Saz (Catedràtic d'Història Contemporània UV), Enzo Traverso (Autor del llibre), Gustau Muñoz (Edito de PUV). Lloc C. M. Rector Peset. Entrada gratuïta, aforament limitat


Dissabte 5
12 h Música. Concert de Final de Curs. Escola Coral La Nau de la Universitat de València. Mònica Perales i Massana, directora. Concert dedicat al projecte Joselin de l’ONGD Menuts del món. PAM. Lloc Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot. Entrada gratuïta, aforament limitat


Diumenge 6
11.30 h Contacontes. Apren anglès al botànic. Contacontes per a xiquets. Edat: de 4 a 9 anys. Lloc: Plaça Carles Pau del Botànic. Preu: la participació és gratuïta, només cal abonar l’entrada al Jardí (1€)



Exposicions
Ciutadans. El naixement de la política a Espanya, 1808-1869 (2010)
Biennals Martínez Guerricabeitia 1999-2010 (adquisicions)
Vint Anys d'ASSAIG. (Grup de Teatre de la Universitat de València)
Art Salvat (Fins 30 de Maig)
Infància i guerra (Fins 30 de Maig)
Científics de l’exili 1939-2009 (Palau de Cerveró) (Fins 28 de Maig)
Biografia històrica del Palau de Cerveró
Bichos (Jardí Botànic) (Fins 5 de juny)
Enric Balanzà. Dibuixos i pintures (C. M. Rector Peset)


Altres
XXIIè Curs d’Estiu de Recuperació d’Artesanies Tradicionals en el Medi Rural [Sol.licituds fins 31 de maig]
Programació de cinema, teatre, conferències, música
Cursos i tallers d'estiu al Jardí Botànic
Excursions al Jardí Botànic
Programació de l'ETS d'Arquitectura

28/5/10

Premios II Concurso de Poesía, Relato, Fotografía y Pintura

Ayer se celebró el acto de entrega de premios del II concurso de nuestra asociación a los autores de los diferentes trabajos presentados en las diferentes modalidades de poesía, relato, fotografía y pintura. Al acto acudió un numeroso público y contamos con la presencia de la Dra. Sacramento Pinazo y de la Vicerrectora de Formación Dª Maria del Carmen Fortes.




POESÍA





  • Primer premio: Al ciprés de Santo Domingo de Silos,  de Ernesto Barrera Sánchez

  • Segundo premio: Tempus fugit, de  Mª Amparo Paredes Navarro

  • Tercer premio: A la memoria de mi padre Marcial, de  Jaime Tortosa Font



RELATO


  • Primer premio: Recòndit, de Maria Creu Altabert

  • Segundo premio: Ordenar, de   José Vicente Calabuig

  • Tercer premio: Yo, mi, me... conmigo, de   Mª Amparo Paredes Navarro



FOTOGRAFÍA


  • Primer premio: Jaled, de   José Catalá Nájera

  • Segundo premio: El arroz del porvenir, de  Manuel Marzal Felici

  • Tercer permio: L'Albufera de Valencia, de  Fancesc Gironés i Gironés




PINTURA


  • Primer premio: Descanso en ballet, de  Pilar Salvador Frías

  • Segundo premio: Arrozal, de  Amparo Ferriols

  • Tercer premio: Mujer, de   Carmina Lahoz Monforte




26/5/10

Acuerdo para nuestro colectivo con SERHOGARSYSTEM

Como ya sabéis nuestra asociación viene firmando una serie de convenios con diversas entidades que ofrecen ventajas y descuentos a nuestros asociados. La relación la podéis consultar en la página, parte superior de este blog, que indica VENTAJAS Y DESCUENTOS. Este el caso de la firma que a continuación os reseñamos:




Nos harán un descuento del 10% sobre su comisión de gestión de los servicios contratados. 
La oficina a la que podéis llamar está en c/Daniel Balaciart, local 4 teléfonos: 963 892 228 y 670 937 569.

23/5/10

ACTIVIDADES DE ESTE FINAL DE CURSO

Os recordamos nuestras actividades de este final de mes:

CLUB DE LECTURA: Martes, día 25, a las 11  en Calle Guardia Civil donde comentaremos nuestras lecturas de El perro de terracota de Andrea Camilleri. Y después nos vamos de comida.



ENTREGA DE PREMIOS: En el Club Diario Levante, jueves día 27, un poco antes de las siete de la tarde os esperamos a todos.




CINECLUB: Viernes 28 a las 17:30 en el aula GH 3.4 en la que se proyectará El extraño viaje de Fernando Fernan Gómez, con el consiguiente coloquio a cargo de Adolfo Bellido.

 LECTURA DE IMÁGENES DE CINE: Lunes 31 a las 11, como siempre en Calle Guardia Civil.

LA NAU GRAN EN GANDÍA

Nos informan de los nuevos cursos de verano que se imparten en Gandía.

Todos los alumnos de la Nau Gran Universitat de València podemos matricularnos con importantes descuentos.



Consultar la página web del Centre Internacional de Gandía

Ventajas y descuentos para los socios.

Como ya sabéis nuestra asociación viene firmando una serie de convenios con diversas entidades que ofrecen ventajas y descuentos a nuestros asociados. La relación la podéis consultar en la página, parte superior de este blog, que indica VENTAJAS Y DESCUENTOS. Este el caso de la firma que a continuación os reseñamos:

LA ASOCIACION HA FIRMADO UN CONVENIO DE COLABORACION CON LA EMPRESA GALVEZ Y SELLES ASESORES, S.L. (MIEMBRO ASOCIADO), PARA LA PRESTACION A TODOS LOS ASOCIADOS DE LOS SIGUIENTES:

SERVICIOS

1º- ASESORAMIENTO EN LAS SIGUIENTES MATERIAS:
- FISCAL.
- MERCANTIL.
- CONTABLE.
- LABORAL.
- PENAL.
- SEGUROS.
- INVERSIONES FINANCIERAS.

2º- REALIZACION Y TRAMITACION DE:
- ESCRITURAS DE COMPRA-VENTA, HERENCIAS, ETC.
- DECLARACIONES DE RENTA, SOCIEDADES, IVA, ALTAS DE
ACTIVIDAD, RETENCIONES, ETC.
- INSPECCIONES.
- REQUERIMIENTOS.
- RECURSOS (EXCEPTO SANCIONES DE TRAFICO).

3º- CONTABILIDAD
- SERVICIOS DE MECANIZACION CONTABLE.
- AUDITORIA.

TODO ELLO REFERIDO TANTO A LA ADMINISTRACION DEL ESTADO, COMO A LA ADMINISTRACION AUTONOMICA Y LOCAL.

LOS SERVICIOS PRESTADOS TENDRAN UN DESCUENTO DEL 30% EN LAS TARIFAS DE HONORARIOS PROFESIONALES VIGENTES.

LAS CONSULTAS SE ATENDERAN PERSONALMENTE, PREVIA SOLICITUD DE CITA.

GALVEZ Y SELLES ASESORES, S.L.
C.I.F.: B – 97.834.865
C/DOCTOR CALATAYUD BAYA, 1- 6º, 21ª
46015 VALENCIA
TELF. 96 346 73 05 – FAX 96 317 39 24
E.MAIL: jmgalvezasesor@hotmail.com

Taller de guitarra

Con imágenes de Florián y montaje de Alfredo, os ofrecemos un micro reportaje de la actuación del taller de guitarra de nuestra asociación en el Club Diario Levante del pasado día 6 de mayo.


21/5/10

COMO INTERPRETAR Y CREAR UN BLOG




Alfredo Dominguez ha colgado en Ayuda a Navegantes un documento relativo a la clase de hoy sobre interprtación y creación de un Blog, espero que os guste.
La Comisión de Informática cierra con esto, su actividad para este Curso.Para el próximo se esperan novedades importantes que ya os iremos comunicando.
Gracias a todos los participantes en estas cuatro sesiones (maratonianas) con las que todos hemos disfrutado y aprendido.
Hasta el próximo Curso.

Setmana de 21 a 29 de maig

Divendres 21
19.30 h Lllibre. Presentació del llibre "Aeródromos Republicanos en la Batalla de Levante, Alcublas 1938" Amb la presentació de Matías Alonso, Fundació Societat i Progrés, Eduardo Gómez, Alcalde de Villar del Arzobispo, Francisco Teruel, Coordinador de la publicació, Julián Oller, Fundació Aèria de la Comunitat Valenciana, Manuel Civera, Alcalde d'Alcublas, Carmen Negrín, Fundació Juan Negrín. Lloc Sala de la Muralla. C M Rector Peset. Entrada gratuïta, aforament limitat

20 h Música. "Música al Vives. Primavera 2010" VerCel. (Petjades. VerdCel canta Raimon). Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat


Dissabte 22
19.30 h Música. Cicle "Cuinant Jazz. Jazz al Botànic 2010" Jazz in film. Lloc Auditori Joan Plaça. Jardí Botànic. Les entrades estaran a la venda (3 euros) a la taquilla del Botànic en el seu horari habitual, de 10 a 19h, els dilluns està tancat


Dilluns 24
18 h Cinema. Cinefòrum "Càncer de Mama" Atrapada en el hielo. Dir: Roger Spottiswoode (2003). Col·loqui posterior amb dones afectades pel càncer de mama. Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat

20 h Conferència. La lluita popular contra les transnacionals a Guatemala, a càrrec de Roberto Madriz (Frente Nacional de Lucha). Fòrum de Debats. Lloc Aula Magna. La Nau. Entratuïta, aforament limitat

20 h Teatre. Mostra del taller de teatre permanent Universitat de València, 1er nivell. Aula de Teatre. Lloc Sala Matilde Salvador. La Nau. Entrada gratuïta amb invitació que caldrà arreplegar des de 2 hores abans del començament a la consergeria de La Nau


Dimarts 25
19.30 h Música. Paula Ortega Bellver, violí. Andrea Tárrega Montero, violoncel. Miguel Carcelén Caballero, piano. Autors: S. Rachmaninov, J. Brahms. Aula de Música. Lloc Jardí Botànic. Entrada gratuïta, aforament limitat

20 h Conferència. Mística i política en el discurs femení contemporani, a càrrec d'Emilia Bea (Universitat de València). Presenta Salud Piera Alberola (Dones Creients). Fòrum de Debats. Lloc Aula Magna. La Nau. Entratuïta, aforament limitat

20 h Teatre. Mostra del taller de teatre permanent Universitat de València, 1er nivell. Aula de Teatre. Lloc Sala Matilde Salvador. La Nau. Entrada gratuïta amb invitació que caldrà arreplegar des de 2 hores abans del començament a la consergeria de La Nau


Dimecres 26
18 h Cinema. Cicle “El major espectacle del món segons el major espectacle del món: visions del circ al cinema” La strada (Federico Fellini, 1954) (V.O.S.). Aula de Cinema. Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat

19 h Exposició. Inauguració de l'exposició Ciutadans. El naixement de la política a Espanya (1808-1869). Lloc Sales Estudi General i Thesaurus. Acte inaugural amb la intervenció d'Esteban Morcillo, rector de la UV; Soledad López, Presidenta de la SECC; Alfonso Guerra, president de la Fundació Pablo Iglesias. Lloc Aula Magna. La Nau

19.30 h Música. "Música a la Capella" Brouwer Trio: Jenny Guerra, violí; Elena Solanes, violoncel; Carlos Apellániz, piano. Autors: L. Brouwer, S. Revueltas i H. Villa-Lobos. Aula de Música. Lloc Capella de la Sapiència. La Nau. Entrada gratuïta, aforament limitat

20 h Lllibre. Presentació del llibre “Las mujeres alimentan el mundo” Amb la intervenció de Johana Cáceres (Vía Campesina. Colòmbia), María Jesús Pinto (Antropòloga). Fòrum de Debats. Lloc Aules Seminari. La Nau. Entratuïta, aforament limitat


Dijous 27
18 h Cinema. Cicle “Medicaments: la ciència al servei de la salut?” Crimes of the Future (David Cronenberg, 1970) (V.O.S.) Aula de Cinema. Lloc Palau de Cerveró. Entrada gratuïta, aforament limitat

19 h Llibre. Presentació del llibre Sangre azul. Vida y delirio de Margarita Ruiz de Lihory (PUV). Hi intervindran: Patricia Molins, Historiadora de l'art; Mariano Hernández, Psiquiatre; Cándido Polo, Psiquiatre i autor del llibre. Lloc La Central del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Ronda Atocha, 2 · Madrid. Entrada gratuïta, aforament limitat

19.30 h Llibre. Presentació del llibre La senda dels lladres. Bandolerisme als voltants de la serra de Mostalla (1806-1839) (PUV). Hi intervindran Manuel Ardit, Professor d’Història Moderna de la Universitat de València; Manel Arcos, Autor del llibre i historiador. Lloc Museu d’Història de València. C/ València, 42 – Mislata. Entrada gratuïta, aforament limitat

20 h Teatre. Mostra del taller de teatre permanent Universitat de València, 2on nivell. Aula de Teatre. Lloc Sala Matilde Salvador. La Nau. Entrada gratuïta amb invitació que caldrà arreplegar des de 2 hores abans del començament a la consergeria de La Nau


Divendres 28
20 h Teatre. Mostra del taller de teatre permanent Universitat de València, 2on nivell. Aula de Teatre. Lloc Sala Matilde Salvador. La Nau. Entrada gratuïta amb invitació que caldrà arreplegar des de 2 hores abans del començament a la consergeria de La Nau


Diumenge 30
11.30 h Contacontes. Apren anglès al botànic. Contacontes per a xiquets. Edat: de 4 a 9 anys. Lloc: Plaça Carles Pau del Botànic. Preu: la participació és gratuïta, només cal abonar l’entrada al Jardí (1€)



Exposicions
Biennals Martínez Guerricabeitia 1999-2010 (adquisicions)
Vint Anys d'ASSAIG. (Grup de Teatre de la Universitat de València)
Art Salvat (Fins 30 de maig)
Infància i guerra (Fins 30 de maig)
Científics de l’exili 1939-2009 (Palau de Cerveró - Fins 28 de maig)
Biografia històrica del Palau de Cerveró
Bichos (Jardí Botànic)
Ciutadans. El naixement de la política a Espanya, 1808-1869 (Des del 26 de maig)


Altres
XXIIè Curs d’Estiu de Recuperació d’Artesanies Tradicionals en el Medi Rural (Fins 31 de maig)
Jardí Botànic: Treballant per la diversitat vegetal
Programació de cinema, teatre, música
Excursions al Jardí Botànic
Programació de l'ETS d'Arquitectura

20/5/10

LA LETRA N

Por si hay algún desconfiado, aquí está delante de muchos testigos, muy conocidos por todos, el sorteo de la letra que marcará el orden de matrícula para el próximo curso.

18/5/10

Más fotos visita a Toledo días 11 y 12 de mayo

El Amigo José Catalá nos envía este reportaje, de todo un profesional, que nos acerca con precisión al recorrido que hicieron nuestros compañeros de la asociación en Toledo:


15/5/10

NUEVAS TECNOLOGÍAS




En la pestaña Ayuda a Navegantes, hemos incluido la documentación base del Curso que comienza el próximo lunes 17 de Mayo.

14/5/10

Nuestra visita cultural a Toledo días 11 y 12 de mayo 2010


Los pasados martes y miércoles, un grupo de alumnos de La Nau Gran, acompañados por sus amigos de Adaum (Universidad de Mayores “José Saramago”), invadimos su ciudad amigablemente.
Nos acompañaron en todo momento y nos mostraron los monumentos más emblemáticos de su ciudad, las explicaciones corrieron a cargo de su profesor de Hª del Arte D. Jaime Moraleda Moraleda, que compartió con nosotros sus amplios e interesantes conocimientos y la comida del segundo día, y que nos encandiló a todos, especialmente a las señoras, por su simpatía (un lujo).


Empezamos nada más llegar con una vista panorámica, que repetimos ya de noche, pasamos al alojamiento (PP. Carmelitas Descalzos) y tras la comida, maratón por el Casco Histórico con una visita detalla a la Santa Iglesia Catedral (Primada). El tiempo aprovechó este rato para descargar una impresionante tormenta con granizo incluido, y callejeamos hasta la hora de la cena , deteniéndonos en distintos punto de interés, para abrir el apetito. 


Tras la panorámica nocturna, ya citada, paseo y a descansar que buena falta nos hacía.



A la mañana siguiente, nuevo maratón, bienvenida en el Palacio de Lorenzana por parte de autoridades académicas, Museo de los Concilios y la Cultura Visigoda en la Iglesia de San Román ,Iglesia de Santo Tomé (entierro del Sr. de Orgaz, impresionante) Sinagoga del Tránsito con el Museo Sefardí, Monasterio de San Juan de los Reyes, Puerta de Cambrón, vista de la Vega con el Cristo y la Basílica de Santa Leocadia. 




Arrastrándonos llegamos al Museo de los Productos de Castilla la Mancha para comer y con el café, degustar unos mazapanes y otros dulces con los que nos obsequió una compañera de Toledo (buenísimos)

Recogida de equipajes y regreso. La visita estupenda , sin duda lo mejor la compañía, les amenazamos con volver.

Aprovecho desde aquí para darles las gracias a todos, desde José Luis Sanchez (presidente) y a todos y cada uno de nuestros amigos y amigas toledanas, sin olvidar al ausente Ignacio que vino trabajándose el viaje hasta pasarle el testigo a J. Luis. 

(Fotos y texto de Miguel Ángel Guillamón)

Cine en valencià





Dimarts, 18 de maig, 20 h, "Pluja de mandonguilles" als UGC Ciné Cité
Divendres, 21 de maig, 20h, "Petjades. VerdCel canta Raimon" al Vives
Divendres, 22 de maig, 21 h, "XUFA ROCK" a Alboraia
__________________________

CINEMAenVALENCIÀ

 "Pluja de mandonguilles", (‘Cloudy whit a Chance of Meatballs’),
 de Philip Lord i Chris Miller

> Dimarts, 18 de maig, a les 20 h, als cines UGC Ciné Cité
>
> Una divertida paròdia -plena de gags per a adults- dels films de
> catàstrofes, com "Armageddon", "Twister" o "Independence Day".
> L’última pel•lícula d’animació de Columbia pictures basada en el
> llibre homònim de Judi Barrett.
>
> Entrada gratuïta amb carnet de la Universitari de València i de la
> UPV (+ un acompanyant) i reduïda per al públic en general. Entrades
 a  la taquilla del cine a partir de dues hores abans de la projecció.


Más información CINE EN VALENCIA

Setmana de 14 a 21 de maig

Divendres 14
20 h Teatre. Odissea, d'Homer. Per ASSAIG (GTUV). Direcció: Pep Sanchis. Aula de Teatre. Lloc Sala Matilde Salvador. La Nau. Entrada gratuïta amb invitació que caldrà arreplegar des de 2 hores abans del començament a la consergeria de La Nau

20 h Música. "Música al Vives. Primavera 2010" Guillemka. Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat

21.30 h Llibre. Presentació del llibre “Enric Tàrrega. l’amant de la ciutat somniada”, amb J.V. Cubedo i Enric Tàrrega. PUV. Lloc Casal Jaume I. (carrer Cavite,73). Entrada gratuïta, aforament limitat


Dilluns 17
18 h Cinema. Cinefòrum "Càncer de Mama" Prueba de vida. Dir: Dan Ireland (2008). Col·loqui posterior amb Carlos Vázquez Albaladejo (cap de departament del IVO). Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat


Dimecres 19
18 h Cinema. Cicle “El major espectacle del món segons el major espectacle del món: visions del circ al cinema” Noche de circo (Gycklarnas Afton, Ingmar Bergman, 1953) (V.O.S.). Aula de Cinema. Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat

19 h Poesia. Lectura de poemes d'Arne Rautenberg. Presenta: Ana R. Calero. Aula de Poesia. Lloc: Sala de Juntes César Simón (Facultat de Filologia). Entrada gratuïta, aforament limitat

19.30 h Música. "Música a la Capella" Quintet de vent de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València: Diana Martí , flauta; Mercè Calderer, oboè; Borja Ordóñez, clarinet; Elena Pechuan, fagot; Héctor Martínez , trompa. Autors: C.Nielsen, G.Bizet, i G.Rossini, etc. Aula de Música. Lloc Capella de la Sapiència. La Nau. Entrada gratuïta, aforament limitat

20 h Exposició. Inauguració de l'exposició Biennals Martínez Guerricabeitia 1999-2010 (adquisicions). Lloc Sala Martínez Guerricabeitia. La Nau. Entrada gratuïta, aforament limitat


Dijous 20
18 h
Cinema Cicle “Medicaments: la ciència al servei de la salut?” El tercer hombre (The Third Man, Carol Reed, 1949) (V.O.S.) Aula de Cinema. Lloc Palau de Cerveró. Entrada gratuïta, aforament limitat

19 h Pel.lícula-Col.loqui. La salut mental: un debat obert. Projecció de la pel.lícula “Elling” Amb la intervenció de Manuela Pascual (Treballadora Social), Bernardo Lerma (Professor de Filosofia). Fòrum de Debats. Lloc Aula Magna. La Nau. Entratuïta, aforament limitat

20 h Llibre. Presentació del llibre “Despacio, despacio. 20 razones para ir más lentos por la vida” (Ed. Obelisco), de María Novo. Amb la intervenció de Pilar Aznar (Universitat de València), Mª Àngels Ull (Universitat de València), María Novo (Autora del llibre). Fòrum de Debats. Lloc Aules Seminari. La Nau. Entratuïta, aforament limitat

20 h Poesia i música. Lucho Roa & César Simón. Aula de Poesia. Lloc: Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat


Divendres 21
20 h Música. "Música al Vives. Primavera 2010" VerCel. (Petjades. VerdCel canta Raimon). Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat


Dissabte 22
19.30 h Música. Cicle "Cuinant Jazz. Jazz al Botànic 2010" Jazz in film. Lloc Auditori Joan Plaça. Jardí Botànic. Les entrades estaran a la venda (3 euros) a la taquilla del Botànic en el seu horari habitual, de 10 a 19h, els dilluns està tancat



Exposicions
Vint Anys d'ASSAIG. (Grup de Teatre de la Universitat de València)
Art Salvat
Infància i guerra
Científics de l’exili 1939-2009 (Palau de Cerveró)
Biografia històrica del Palau de Cerveró
Enric Balanzà. Dibuixos i pintures (C. M. Rector Peset - Fins el 15 de maig)
Bichos (Jardí Botànic)
Biennals Martínez Guerricabeitia 1999-2010 (adquisicions) (Des del 19 de maig)


Altres
Programació de cinema, teatre, debats, música
Excursions i jazz al Jardí Botànic
Programació de l'ETS d'Arquitectura

13/5/10

Conferencia y coloquio de Javier Bendicho y la Dra. Sacramento Pinazo

Hoy se ha celebrado en el CLUB DIARIO LEVANTE la conferencia-coloquio que sobre el tema Relaciones Intergeneracionales han impartido Javier Bendicho, Director del Aula de Tercera Edad Exaimple, y la Dra. Sacramento Pinazo de Universidad de Valencia.

Con datos demográficos de nuestro país sobre el envejecimiento de la población y la preocupación en muchos ámbitos internacionales, se han expuesto las experiencias que están en marcha sobre las relaciones intergeneracionales. Al final en el coloquio hemos comprobado la importancia del tema para los presentes porque se ha prolongado hasta las nueve de la noche las preguntas y comentarios.

El Amigo Manolo Marzal, eficaz reportero, nos remite sus fotos para recordar esta interesante jornada.


NOTICIAS NAU GRAN

El día 18 se abre la matrícula para asistir a los cursillo NAU GRAN D'ESTIU que podéis leer en este enlace de Servei d'Extensiò Universitaria

NUEVA EMISIÓN RADIO



El equipo formado por Elena y Mari Carmen nos ofrecen otro programa de radio que podemos escuchar gracias a la técnica de Prometo.

En este programa hablamos de Blas de Otero, la cuchara y Salvador Espriu.





12/5/10

DIALOGO INTERGENERACIONES

La Doctora Sacramento Pinazo, junto con otros profesiones, han creado un blog que sirva de cauce a la exposición de temas y participaciones sobre los contactos entre generaciones.
El tema de este mes:

¿Crees que es posible un diálogo intergeneracional? ¿Qué ayudaría a ese diálogo intergeneracional? ¿O piensas que somos t de unas generaciones y de otras que nunca podremos entendernos? En este caso, ¿cuáles serían loables -según tu opinión-?


Podéis dejar vuestros comentario en el blog: http://dialogointergeneraciones.blogspot.com/

LA LETRA PARA LA MATRÍCULA NAU GRAN

Con testigos, ante las cámaras y con la presencia de la Vicerrectora Dª Maria del Carmen Fortes se ha realizado el sorteo de la letra para el orden de matrícula del curso 2010/2011 cuya pre-inscripción comienza el día 25.

La letra es la :                                     N

10/5/10

Continuación actos día 6 en el CLUB DIARIO LEVANTE

Nuestro amigo Florián, además de sus programas en la radio de nuestra asociación, los textos que publica casi diariamente en su blog, ha colgado en YOUTUBE una serie de grabaciones efectuadas el día 6. Es la primera vez que filmaba con su digital y se nota que puede más el entusiasmo que la técnica, pero no quita que le agradezcamos su magnífica labor de comunicación.
Aquí tenemos las palabras de Amparo Arce en el sencillo homenaje a Miguel Hernández:



José María Alejandro en su emotiva declamación del poema "Homenaje a Ramón Sijé":




Presentación del número 3 de nuestra revista UNIDIVERSIEDAD por Alfredo Domínguez Artal:



Josep Lluis Galiana presenta el homenaje a nuestra compañera Aurora Vigal, con las palabras de Cristina Civera y Prometeo Valero:


Palabras de Aurora Vigal:




Hay que decir que el primer acto fue un mini concierto de nuestro taller de guitarra, pero como el cámara era novato únicamente ha conseguido grabar el momento culminante de su actuación:



A medida que vayamos recibiendo imágenes de otros colaboradores las iremos colocando en este espacio.

9/5/10

ACTOS DÍA 6 en el CLUB DIARIO LEVANTE

(Foto de Manuel Molines, LEVANTE)

En el diario LEVANTE se publica un amplio reportaje sobre el acto del jueves, celebrado en el CLUB DIARIO LEVANTE, con el homenaje a Aurora Vigal, presentación de los diferentes jurados e inauguración de la exposición de pintura y fotografía anunciadas.
Así mismo se presentó el número 3 de nuestra revista UNIDIVERSIEDAD que los asociados recibiréis por correo y que todo el mundo puede leer en la columna de la derecha de este blog.

7/5/10

NAU GRAN: sorteo letra curso 2010/2011


El día 12 se celebrará en la sala de III Nivel del Rectorado, en Av. Blasco Ibañez, el sorteo de la letra que servirá para marcar la preferencia a la hora de distribuir las plazas de la Nau Gran.

También nos informan que el plazo para la preinscripción será desde el día 25 de este mes hasta el 11 de Junio.
Los que cursan 3º tienen de plazo  hasta el 31 de mayo para solicitar plaza en 4º curso.

Podéis consultarlo todo en la Web de la Universidad de Valencia.

Mientras podemos ver esta grabación que nos recomienda LLuisa Ros (UNIDIVERSIEDAD), un lieder de R. Schumann del que celebramos sus 200 años.

6/5/10

Entrevista al Rector de la Universitat de València Dr. Esteban Morcillo


Esta es la entrevista concedida por el recién proclamado Rector de  nuestra Universidad a la revista de la asociación UNIDIVERSIEDAD.

Para que una comunidad educativa desarrolle sus objetivos de un modo efectivo es necesaria la participación de todos sus integrantes. Actualmente los alumnos y las alumnas de la Nau Gran no tenemos ningún cauce para que lleguen nuestras aportaciones de un modo organizado al órgano de Gobierno de la Universidad. ¿Tiene previsto establecer ese cauce, ya que al parecer por ley se nos impide, aunque sea con la creación de un Consejo Consultivo como hay en otras Universidades?

Ya desde un primer momento, hubo una iniciativa en la que se intentó que hubiera representantes en los diferentes grupos de los distintos itinerarios, que establecieran una efectiva red de comunicación y trabajo con la Institución a través del Servicio de Extensión Universitaria.
Es un hecho que Vds. son un colectivo con una presencia cada vez más importante en la Universitat de Valencia, de manera que no es que tengamos previsto establecer ese cauce, sino que hay que dotarle de una dinamicidad que lo haga todavía más efectivo.
A lo largo de estos años Vds. han conseguido tener una Asociación, que decide las prioridades de los alumnos de NAU GRAN asociados. El CADE, también ha participado y ayudado a su colectivo, considerándolos a priori como estudiantes de la UVEG.
El Ministerio está trabajando en el Estatuto del Estudiante Universitario, que incluye por primera vez la Formación Continua como Universitaria y, por tanto, todos los alumnos de estos estudios, incluidos los Mayores, tendrían la condición de “estudiantes Universitarios”.
De hecho, en una entrevista realizada al Director General de Política Universitaria, D. Felipe Pétriz Calvo, el pasado 8 de septiembre, afirma que la clave de la participación activa en la Universidad de los alumnos mayores está en la experiencia, con la que pueden colaborar en labores docentes; en el estímulo del espíritu innovador, tan difícil de aprender y en la difusión de Buenas Prácticas, señalando que las Asociaciones Universitarias de Mayores pueden colaborar, enriquecer y mejorar la atención del Sistema Universitario Español en la Formación Continua. Nosotros compartimos estas afirmaciones y estamos trabajando en esta dirección.

Dentro del Plan Bolonia, recientemente iniciado, existe algún punto específico a desarrollar en los programas educativos para mayores. ¿Cómo va desarrollarse en los itinerarios de la Nau Gran? ¿Afectará a los que se inicien en el próximo curso?
En los últimos años se ha producido un rápido desarrollo de los Programas Universitarios para Personas Mayores en España; de cinco programas a principios de los años 90, hemos pasado a más de cuarenta en las distintas universidades, tanto públicas como privadas.
Este incremento se produce por razones obvias de índole social, demográfica, educativa y económica que justifican la necesidad de los mismos y, sin lugar a dudas, por la sensibilización cada vez más acusada de las instituciones responsables del bienestar social y de las universidades que en gran medida han facilitado hasta ahora estos proyectos.
En este momento de cambio, nuestras enseñanzas para mayores de 55 años se están adaptando también a los nuevos retos: programas de movilidad de alumnos y profesores, participación en programas europeos, fomento de las relaciones intergeneracionales o aplicación de los créditos ECTS.
Estos programas, en el próximo futuro, han de enmarcarse en dos líneas principales de actuación: a) "la Formación a lo largo de toda la vida" como principio inspirador del sistema educativo, y b) adaptar su modelo de aprendizaje al Espacio Europeo de Educación Superior, intentando lograr una formalización flexible de estas enseñanzas dentro del marco universitario.
Estos cambios implican nuevos retos para la Universitat de València y el resto de las universidades españolas en el marco de lo que determina el título preliminar, artículo 2 y en el título IV de la Ley Orgánica de Universidades (LOU) y el proceso de convergencia europea en materia de educación superior.
En este sentido, las modificaciones girarán en esa dirección: adaptación a los requerimientos europeos a través de una formación continua y programas de formación a lo largo de la vida.

5/5/10

ACTOS EN EL CLUB DIARIO LEVANTE

EL DÍA 6 A LAS SIETE DE LA TARDE TENDRÁ LUGAR LA INAUGURACIÓN DE LA EXPOSICIÓN DE PINTURA Y FOTOGRAFÍA CON LAS OBRAS PRESENTADAS AL II CONCURSO DE AMIGOS DE LA NAU GRAN, ASÍ COMO UNA MUESTRA DE LAS PINTURAS DE AMPARO VIGAL.


CON LOS SIGUIENTES ACTOS:

  • Actuación de nuestro Taller de Guitarra
  • Recital de poesías
  • Presentación del número 3 de la revista UNIDIVERSIEDAD
  • Homenaje de la compañera Aurora Vigal
  • Inauguración de la exposición de Pintura y Fotografía.
Al acto asistirá Dª Cristina Civera, Directora del Servei d'etensió Universitària de la Universitat de Valencia.
Nuestra asociación a contratado un autobús que saldrá de la puerta de Geografía e Historia a las 18:30.

El CLUB DIARIO LEVANTE está Carrer dels Traginers, 7 Pol.Ind. Vara de Quart 46014 Valencia


Ver mapa más grande


Ahora os dejamos con la nueva emisión de nuestra radio, esta vez con el equipo formado por Amparo, Manuela, Azahara y Florián con el apoyo técnico de Prometeo.

3/5/10

EMISIÓN DE RADIO

Nuestros equipos de radio siguen trabajando y aquí nos ofrecen una nueva emisión correspondiente a este mes de mayo.
En esta ocasión hablan Antonia de Leyendas valencianas, Marina sobre Camino de la Igualdad y José María sobre El Lazarillo de Tormes.


2/5/10

Entrevista en el diario LEVANTE

Hoy entrevistan en el diario LEVANTE al presidente de nuestra asociación Prometeo Valero.

Foto de Manuel Molines

Podéis leerla en este enlace: LEVANTE

1/5/10

BOLETÍN DE MAYO

Ya tenéis a vuestra disposición nuestro BOLETIN DE MAYO  donde encontraréis las actividades programadas para este mes.

Setmana de 3 a 9 de mayo

Dilluns 3
 19 h  Cinema. I Cicle de Cinema i Ecologia “La crisi ambiental com a oportunitat” La era de la estupidez. Realitzadora: Franny Armstrong. Regne Unit, 2009. VOSE. Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat

  20 h  Conferència. 65 aniversari de l’alliberament de Mauthausen. Homenatge als supervivents Luis Estañ i Paco Aura. Els republicans als camps nazis: el repte de la memòria, 70 anys després. Amb Rosa Toran (Historiadora). Projecció del documental “Mauthausen-Gusen: la memòria” de Rosa Brines. Col.loqui amb Rosa Brines, Rosa Toran i Adrián Blas Mínguez, delegat al PV de l’Amical de Mauthausen. Fòrum de Debats. Lloc Aula Magna. La Nau. Entrada gratuïta, aforament limitat


Dimarts 4
 19.30 h  Música Toni Galera, piano. Autors: F. Chopin. Aula de Música. Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat

 19.30 h  Cinema. III Mostra Itinerant de Cine i Vídeo Indígena "La Imatge de tots els pobles". Tainá-Kan (La gran estrella), Brasil (15 minuts) y Che Uñum (Gente pájaro), Chile (22 minuts). Lloc Auditori Joan Plaça. Jardí Botànic. Entrada gratuïta. Aforament limitat

  20 h  Conferència. 65 aniversari de l’alliberament de Mauthausen. Homenatge als supervivents Lluís Estañ i Paco Aura. La visió dels vençuts, principi d’esperanza. Amb Reyes Mate (Professor d’investigació del CSIC). Cloenda de l’homenatge Esteban Morcillo (Rector de la Universitat de València). Fòrum de Debats. Lloc Aula Magna. La Nau. Entrada gratuïta, aforament limitat


Dimecres 5
  Jornades de Medi Ambient.
18 h. Conferència El territori valencià: estat de la qüestió, a càrrec de Maria Diago (Consultora ambiental en desenvolupament sostenible)
19’15h. Conferència La nova cultura de l’aigua i la defensa del Xúquer, a càrrec de Francesc La Roca (Universitat de València)
20 h. Taula rodona Unes experiències, amb la intervenció de Sales Tomàs Pons (Fundació Limné), Joan Carles Poquet (Regidor d’urbanisme de Parcent), Vicent Sales (Universitat d’Alacant)
Fòrum de Debats. Lloc Aules Seminari La Nau. Entrada gratuïta, aforament limitat

  18 h  Cinema. Cicle “El major espectacle del món segons el major espectacle del món: visions del circ al cinema” Una tarde en el circo (At the circus, Edward Buzzell, 1939). (V.O.S.). Aula de Cinema. Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat

  19 h  Llibre. Presentació del llibre "Els joguets de Dènia. Un segle d'activitat industrial", de Mª Teresa Carrió Rovira, Mª Roser Cabrera González. Amb la intervenció de les autores. Presenta Joan Francesc Mira. P.U.V. Lloc Centre Cultural La Beneficència (Corona, 36). Entrada gratuïta, aforament limitat

  19.30 h  Música. "Música a la Capella" Luisa Moya, violí, Basilio Fernández, piano. Autors W.A. Mozart i F. Mendelssohn. Aula de Música. Lloc Capella de la Sapiència. La Nau. Entrada gratuïta, aforament limitat

  20 h  Llibre. Presentació del llibre “La Transición sangrienta (1975-1983)” de Mariano Sánchez Soler. Hi intervindran Alfons Cervera (Escriptor i periodista), Mariano Sánchez Soler (Autor del llibre). Fòrum de Debats. Lloc Aula Magna. La Nau. Entrada gratuïta, aforament limitat


Dijous 6
 Jornades Jornades de Medi Ambient
18 h. Conferència El medi ambient dels espais rurals, a càrrec de Ricardo Almenar (Càtedres Unesco i Mediterrània)
19’30 h. Conferència La gestió forestal. Hàbits forestals i criteris de gestió sostenibles, a càrrec d'Antoni Marzo (Banc de Llavors Forestals de la Generalitat Valenciana)
20’15 h. Taula rodona Unes experiències, amb la intervenció de Rebeca Pascual (Vernissa Viu), Xavier Ródenas (Vernissa Viu). Enrique Montoliu (President de FUNDEM)
Fòrum de Debats. Lloc Aules Seminari. La Nau. Entratuïta, aforament limitat

  18 h  Cinema. Cicle “Medicaments: la ciència al servei de la salut?” El jardinero fiel (The Constant Gardener, Fernando Meirelles, 2005) (V.O.S.) Aula de Cinema. Lloc Palau de Cerveró. Entrada gratuïta, aforament limitat

  19.30 h  Cinema Videofòrum “Comerç just, una qüestió de justícia” Lo último en moda. Lloc Auditori Montaner. C M Lluís Vives. Entrada gratuïta, aforament limitat

  20 h  Llibre. Presentació del llibre "La senda dels lladres. Bandolerisme als voltants de la serra de Mostalla (1806-1839)" Hi intervindran Francesca Gil Puigcerver, Regidora de Cultura; Manel Arcos, Autor del llibre i historiador. P.U.V. Lloc Casa de la Cultura de Xàbia (Plaça de Baix, s/n – Xàbia). Entrada gratuïta, aforament limitat



Divendres 7
 Jornades Jornades de Medi Ambient
18’15 h. Conferència El canvi climàtic des del territori valencià, a càrrec de Mª Josep Picó (Premi Periodisme Ambiental 2005)
19’30 h. Conferència La crisi econòmica i ambiental com a part de la crisi global i com fer-li front, a càrrec de Jaume Carrascosa (Universitat de València)
Fòrum de Debats. Lloc Aules Seminari. La Nau. Entratuïta, aforament limitat
 
   19.30 h  Cinema. III Mostra Itinerant de Cine i Vídeo Indígena "La Imatge de tots els pobles". Energía que limpia, Chile (2,40 minuts). Extrayendo vida, Ecuador/Guatemala (41 minuts) Tóxico Texaco Tóxico, Ecuador (35 minuts). Lloc Auditori Joan Plaça. Jardí Botànic. Entrada gratuïta. Aforament limitat


Diumenge 9
 11.30 h  Contacontes. Apren anglès al botànic. Contacontes per a xiquets. Edat: de 4 a 9 anys. Lloc: Plaça Carles Pau. Jardí Botànic. Preu: la participació és gratuïta, només cal abonar l’entrada al Jardí (1€)


Exposicions
Art Salvat
Infància i guerra
Algo Más (Jardí Botànic - Fins el 2 de maig)
Científics de l’exili 1939-2009 (Palau de Cerveró)
Biografia històrica del Palau de Cerveró
Enric Balanzà. Dibuixos i pintures (C. M. Rector Peset)
Vint Anys d'ASSAIG. (Grup de Teatre de la Universitat de València) Des de l'11 de maig


Altres
VII edició del Premi César Simón de poesia (Fins el 10 de maig)
7ª Exposició d'orquídies (1 i 2 de maig. Jardí Botànic)
III Mostra itinerant de cine i vídeo indígena (Jardí Botànic)
Programació de cinema, teatre, debats, poesia, música
Programació de l'ETS d'Arquitectura